YRITYS

Olemme monipuolinen, pitkään toiminut perheyritys Etelä-Pohjanmaalla, Teuvalla, joka on vuosikymmenten aikana hallitusti laajentanut ja monipuolistanut maanrakennus- ja kuljetustoimintaansa purkutöihin ja kierrätyksen kustannustehokkaaseen synkronisointiin.

Pystymme tarvittaessa vastaamaan suurempiinkin haasteisiin sekä maanrakennus- että purktyöpuolella osaavien ja sitoutuneiden työntekijöiden ansiosta sekä yhteistoiminnalla alueellamme alan toimijoiden kanssa.

Kotipaikkamme on Teuva, josta etäisyys Kauhajoelle on 18 km, Kristiinankaupunkiin 38 km, Seinäjoelle 70km, Vaasaan 90 km ja Poriin 120km och vi betjänar er även på svenska.

1950

Yritys perustettiin kun veljekset Eero, Sulho ja Veikko Paakkunainen ostivat yhteisen kuorma-auton, jolla kuljetettiin muun muassa maa-aineksia ja puutavaraa. Kuormat tehtiin pitkään käsivoimin ja lapiolla.
.

1970-luvulla

Eero Paakkunainen osti traktorikaivurin muiden veljesten siirryttyä omiin yrityksiin.

1986

Eero Paakkunaisen jäädessä eläkkeelle, palasi hänen poikansa Heikki Paakkunainen Ruotsista jatkamaan yritystä. Samassa yhteydessä hankittiin kuorma-autoyhdistelmä. Toimintaa kehitettiin pikku hiljaa maanrakennuskaluston hankinnoilla ja maa-ainesottoalueiden investoinneilla.

2005

Yritys hankki tela-alustaisen, siirrettävän leukamurskaimen, joka mahdollistaa pienempien kiviaineserien sekä purkubetonin murskauksen paikan päällä. Kierrätyskiviainesten, betonimurskeen hyödyntäminen toiminnassa alkoi.

2008

Yritysmuoto muuttui osakeyhtiöksi, t:mi Heikki Paakkunainen -> Maanrakennus ja Kuljetus Paakkunainen Oy. 

2017

Omistuspohjaa laajennettiin ja Riku Paakkunainen aloitti toimitusjohtajana. Hän on ollut mukana yrityksessä pienestä pitäen ja näin hänestä tuli yrittäjä ihan virallisestikin jo kolmannessa polvessa. Samana vuonna yritys sai Teuvan vuoden yrittäjä palkinnon.

2018

Hankittiin puumurskain, kierrätystoiminta laajeni purkubetonin käsittelystä myös puujätteen käsittelyyn. 

2019

Aloitettiin Kettuharjun kierrätysmateriaalien vastaanottokentän rakentaminen Teuvalla. Siihen hankitiin ajoneuvovaaka ja digitaalinen/mobiili punnitusjärjestelmä.

2022

Luovuimme teiden talvihoitopalvelusta. Sen tilalle on tullut puu-energia- ja turve tuotanto

2023

Yrityksen nimi Maanrakennus ja Kuljetus Paakkunainen Oy muuttui Paakkunainen Group Oy. Nimi kuvaa paremmin nykyistä useamman tukijalan rakennettamme sekä panostustamme kiertotalouteen.

Kettuharjun kierrätysmateriaalia vastaanottava kenttä valmistui.

Miksi työskennellä meidän kanssa?

- Olemme toimineet alalla 1950 -luvulta lähtien. Sinä aikana kertynyt kokemus ja osaaminen on siirtynyt ja laajentunut isältä pojalle jo kolmannessa sukupolvessa. 

- Olemme hyvä esimerkki pienen perheyrityksen toimivuudesta ja muuntumiskyvystä nopeasti vaihtuvissa toimintaympäristöissä.

- Pienen yrityksen onnistuminen perustuu sitoutuneisiin työntekijöihin, luotettaviin yhteistyökumppaneihin ja toimiviin verkostoihin. Pitkäaikainen toimintamme aikana olemme onnisituneet saamaan ja luomaan sellaisia. 

Vuonna 2017 yritys palkittiin Teuvan Vuoden yrittäjä palkinnolla perusteena muun muassa "Yrityksen jatkuvuus, sen toimiessa jo kolmannen sukupolven voimin." (Video 6,30 min)